Laminaat

Een laminaat vloer is een populaire en veel gekozen vloerentrend. Laminaat is tegenwoordig bijna niet meer van echt hout te onderscheiden en tevens betaalbaar. Daarnaast kan laminaat tegen een stootje en is gemakkelijk in onderhoud.

Wat is laminaat?

Een laminaatvloer heeft een harde kunststof bovenlaag waarop een houtdessin is geprint. Onder dit dessin bevindt zich een houtvezelplaat en een kunststof laag van melamine. Hierdoor komt de vloer aan haar naam, want laminaat betekent namelijk meerdere lagen op elkaar.

Gemakkelijk in onderhoud

Bij het onderhoud van laminaat volstaat stofzuigen en af toe af nemen met een vochtige doek. Op een laminaatvloer ontstaan niet snel krassen, dit komt door de harde en beschermende kunststof bovenlaag. Ook vlekken zijn gemakkelijk te verwijderen met een doek. Handig in een huishouden met kinderen of huisdieren.

Doe-het-zelf

Door het handige kliksysteem is een laminaatvloer eenvoudig zelf te leggen. U moet echter aan een aantal dingen denken waaronder  een goede ondervloer, zodat geluidshinder beperkt wordt. Een laminaatvloer maakt wat meer geluid dan een houten vloer wanneer u er overheen loopt. Nog een voordeel van laminaat, is dat het verhuisbaar is. Laminaat is een zwevende vloer en zit niet vast aan de ondervloer. Dit komt van pas bij een verhuizing!

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u afspraak maken? Vul dan het contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op.

0493 380 069
  • Ik geef DeVloerenVan toestemming om de gegevens die zijn ingevuld op te slaan en te gebruiken om contact op te nemen. Lees hier de privacyverklaring.
  • 100% maatwerk
  • 100% kwaliteit
  • 100% meetgarantie
  • Advies aan huis
  • Gratis meten en montage